Aglomeracija Pitomača
Učitavanje...
Web stranicu zbog njezinih funkcionalnosti nije moguće otvoriti u pregledniku Internet Explorer
Preusmjereni ste automatski na preglednik Microsoft Edge.
Internet Explorer zbog tehničkih nedostataka ne može pravilno učitati traženu Web stranicu.
Preporučujemo pregled Web stranice u preglednicima kao što su:
Google Chrome, Brave, Mozilla Firefox, Microsoft Edge, Safari, and Opera.

Organiziran posjet gradilištu, radovima i konferencija

16.06.2022.

Dana 14.lipnja 2022.godine, u sklopu projekta „Poboljšanje vodnokomunalne infrastrukture aglomeracije Pitomača“ organiziran je posjet gradilištu i radovima.

Posjet gradilištu organiziran je s ciljem upoznavanja stanovništva na području aglomeracije Pitomača s izvođenjem radova na sustavu odvodnje otpadnih voda, posebice procesu i prednostima izvođenja i realizacije kućnih priključaka na sustav.

Obilasku i konferenciji nazočili su Josip Đakić, saborski zastupnik, Zoran Đuroković, generalni direktor Hrvatskih voda, Igor Andrović, župan Virovitičko – podravske županije, Željko Grgačić, načelnik Općine Pitomača, Damir Marenić direktor tvrtke Virkom d.o.o., Antonio Vidović, direktor tvrtke Vodakom d.o.o. te ostali cijenjeni gosti.

Vrijednost projekta „Sustav odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda aglomeracije Pitomača“ iznosi 262.029.556,25 HRK, a najveći udio u sufinanciranju dolazi iz sredstava Europske Unije, Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.-2020., u iznosu 149.028.803,45 HRK. Ostali iznos prihvatljivih troškova sufinancirati će se nacionalnim sredstvima u iznosu od 60.594.841,55 HRK. Pripreme za projekt počele su 2010. godine, a realizacija se predviđa do 2023. godine.

1/6