Aglomeracija Pitomača
Učitavanje...
Web stranicu zbog njezinih funkcionalnosti nije moguće otvoriti u pregledniku Internet Explorer
Preusmjereni ste automatski na preglednik Microsoft Edge.
Internet Explorer zbog tehničkih nedostataka ne može pravilno učitati traženu Web stranicu.
Preporučujemo pregled Web stranice u preglednicima kao što su:
Google Chrome, Brave, Mozilla Firefox, Microsoft Edge, Safari, and Opera.

Javna prezentacija te tiskovna konferencija i organiziran posjet gradilištu

27.02.2023.

Događaju su nazočili saborski zastupnik Josip Đakić, načelnik Općine Pitomača, direktor komunalne tvrtke Vodakom d.o.o. Antonio Vidović te ostali uzvanici i posjetitelji.

Na događanju je održana prezentacija projekta te su predstavljene do sada provedene aktivnosti na projektu, kao i općenite značajke i dobrobiti provedbe projekta na području Općine Pitomača. Također, predstavljeno je stanje radova do siječnja 2023.godine. Nakon održane prezentacije, organiziran je posjet gradilištu i to na lokaciji uređaja za pročišćavanje otpadnih voda u Ulici Stjepana Sulimanca BB.

Općenito, vrijednost projekta „Sustav odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda aglomeracije Pitomača“ iznosi 34.777.298,59 EUR, a najveći udio u sufinanciranju dolazi iz sredstava Europske Unije, Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.-2020., u iznosu 19.779.521,33 EUR.

Projekt se provodi na uslužnom području Općine Pitomača u Virovitičko - podravskoj županiji, a obuhvaća naselja Pitomača, Grabrovnica, Dinjevac, Kladare, Otrovanec te Stari Gradac u svrhu ispunjavanja uvjeta Direktiva 91/271/EEC te 98/83/EC i s ciljem povećanja priključenosti stanovništva na sustave javne odvodnje i vodoopskrbe. Projekt Pitomača obuhvaća radove na izgradnji i rekonstrukciji sustava odvodnje otpadnih voda i uređaja za pročišćavanja otpadnih voda: kroz Aktivnost 1 - dogradnja sustava odvodnje otpadnih voda aglomeracije Pitomača te Aktivnost 2 - rekonstrukcija i dogradnja postrojenja za pročišćavanje otpadnih voda aglomeracije Pitomača. Ostali iznos prihvatljivih troškova sufinancirati će se nacionalnim sredstvima u iznosu od 8.042.317,55 EUR. Pripreme za ovaj projekt počele su 2010. godine, a realizacija se predviđa do kraja 2023. godine.

1/2